• Miód rzepakowy kremowany, 400 g

Symbol: 00214
Brak towaru
49.63
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 16
Poczta Polska 18
Dostępność 0 szt.
Waga 0.4 kg
Zostaw telefon

Miód rzepakowy kremowany

 

Naturalny miód z rodzinnej pasieki 

miod rzepakowy

Dużą popularnością cieszy się miód rzepakowy kremowany. Technika jego przygotowywania polega na długotrwałym, mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej patoki (czyli produktu w stanie płynnym) aż do momentu krystalizacji. Naturalna zmiana konsystencji wpływa na kolor miodu rzepakowego. W stanie płynnym jest niemal bezbarwny lub lekko słomkowy z odcieniem zielonawym, po skrystalizowaniu staje się biały lub szaro-kremowy.

Miód kremowany ma konsystencję margaryny, lub gęstego majonezu. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia i rozprowadzania po pieczywie. Dobrze skremowany miód nie powinien ponownie krystalizować. Poprawnie skremowany jest puszysty, nie ma wyczuwalnych kryształków, charakteryzuje się silnym aromatem

W trakcie procesu kremowania do miodu nie powinno się nic dodawać, dzięki czemu wartości odżywcze miodu kremowanego są takie same, jak produktu w stanie naturalnym. Zyskuje za to dodatkowe walory, przede wszystkim nie rozwarstwia się, co minimalizuje ryzyko fermentacji. Łatwiej go również rozsmarowywać na pieczywie.

 

Kremowany miód rzepakowy powinien być przechowywany w ciemnym i suchym pomieszczeniu. Najlepsza dla niego temperatura to 20–22°C.

Termin przydatności wskazany na zakrętce.

Masa netto: 400 g

 

India Cosmetics Europe sp. z o. o.

ul. Dworcowa 8A, 

62-023 Gądki, k. Poznania

 


 

miod rzepakowy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci